23948sdkhjf

Hver anden bagerforretning har svært ved at finde medarbejdere

Der er først og fremmest lærlinge, som mere end halvdelen af landets bagervirksomheder nu siger, at de har problemer med at finde.
I dag har faglærte bagere gode jobmuligheder i hele Danmark, og i hovedstaden er der sågar mangel på dem. Det fremgår af arbejdsmarkedsbalancen, som er de lokale arbejdsmarkedsråds værktøj til at holde øje med, hvor der er jobmuligheder i regionen.

Arbejdsmarkedsbalancen er baseret på statistik om blandt andet ledighed, beskæftigelse og jobomsætning samt surveys med svar fra cirka 14.000 virksomheder om deres eventuelle rekrutteringsvanskeligheder.

Samtidig viser en spørgeskemaundersøgelse foretaget af ”Det Faglige Fællesudvalg for bager- og konditorfagene”, at det er svært for deres bagermestre at finde lærlinge. Samlet set betyder det, at der nu og her, men også i fremtiden, er et behov som kan blive svært at få dækket.

Spørgeskemaundersøgelsen bygger på svar fra 155 virksomheder, som enten er selvstændige bagerforretninger eller bagerier i supermarkeder. Undersøgelsen blev gennemført i marts 2016 og blev sendt ud til 606 virksomhedsrepræsentanter. Det giver en svarprocent på 25,6. Af de 155 virksomheder har stort set alle enten haft eller har lærlinge, så virksomhederne har erfaring med uddannelse.

Der er imidlertid forskel på, hvor svært det er at finde lærlinge, hvis svarene fra virksomhederne opgøres på regioner. Det er især i Region Hovedstaden, at det opleves som en udfordring at finde lærlinge. Her svarer 85,7 procent af de adspurgte virksomheder, at det er svært at finde en lærling.

Mere end halvdelen af virksomhederne i både Region Midtjylland og Region Syddanmark oplever også, at det er en udfordring at finde en lærling.

Der er ligeledes regionale forskelle på, hvor kvalificerede og egnede ansøgninger virksomhederne modtager. I Region Nordjylland vurderer 3 ud af 4 virksomheder, at de får kvalificerede ansøgninger, mens det i Region Sjælland kun er ¼ af virksomhederne, som oplever, at de ansøgninger, som de modtager, er egnede.

Uddannelseschef Claus Rosenkrands Olsen, Dansk Erhverv, finder det bekymrende, at det efterhånden er blevet så vanskeligt at skaffe uddannede bagere:

”Det hæmmer virksomhedernes muligheder for at udvikle deres forretning og skabe bedre kundeoplevelser,” siger han.

Kilde: Dansk Erhverv

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079